Zgodnie z przepisami znowelizowanej ustawy Prawa Telekomunikacyjnego, która weszła w życie 22 marca 2013 roku informujemy Państwa, że nasz serwis wykorzystuje pliki "cookies"  użyte w procesie składania zamówienia jedynie do sprawniejszego korzystania z naszego serwisu.

Mogą Państwo ograniczyć lub zablokować całkowicie instalowanie plików "cookies" przez odpowiednie ustawienie swojej przeglądarki internetowej.

Więcej informacji o plikach "cookies" w zakładce: Bezpieczeństwo.

Witaj. Jesteś Gościem. Zaloguj się lub załóż konto »


Opinie klientów o sklepie sportowo-medyczna.pl

Nasze przesyłki doręcza:
Przesyłki doręcza firma kurierska DPD
Przesyłki dostarcza Poczta PolskaPaczkomaty 24/7 - tanio i o każdej porze...

Współpracujemy z :

Bezpieczna Woda - 24ratownik.pl
Serwis dla trenerów i instruktorów piłki nożnej Portal dla trenerów piłki nożnej

Reklama:

Wybrane zagadnienia z nauki o żywieniu człowieka

21,30 zł
♦Wysyłka: w 48 godzin
♦Dostępność: Produkt dostępny
♦Nr. katalogowy: 3445


Wybrane zagadnienia z nauki o żywieniu człowieka

Wrocław 2009, wyd. 1., format 170 x 230, objętość 156 str., oprawa miękka

W podręczniku w sposób nowatorski przedstawiono zasadnicze problemy żywienia człowieka. Wiele uwagi poświęcono zwłaszcza ustaleniu zapotrzebowania energetycznego organizmu, tematowi wartości energetycznej pożywienia. W osobnych rozdziałach omówiono rolę białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin oraz składników mineralnych w żywieniu człowieka, przedstawiono zasady racjonalnego żywienia i metody edukacji żywieniowej, a także sposoby układania jadłospisów diety łatwo strawnej według zaleceń diety ubogoenergetycznej i diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów. Osobno poruszono kwestie znakowania produktów spożywczych oraz informacji żywieniowej. W każdym rozdziale omówionemu problemowi towarzyszą zagadnienia praktyczne, dzięki którym podręcznik charakteryzuje się wysokim walorem dydaktycznym. Najnowsza bibliografia podana jest na końcu każdego rozdziału.

Spis Treści

Wstęp
Rozdział 1. Zapotrzebowanie energetyczne organizmu
Rozdział 2. Wartość energetyczna pożywienia
Rozdział 3. Białka w żywieniu człowieka
Rozdział 4. Tłuszcze w żywieniu człowieka
Rozdział 5. Węglowodany w żywieniu człowieka
Rozdział 6. Witaminy w żywieniu człowieka
Rozdział 7. Składniki mineralne w żywieniu człowieka
Rozdział 8. Zasady racjonalnego żywienia człowieka i metody edukacji żywieniowej
Rozdział 9. Ocena sposobu żywienia na przykładzie własnym
Rozdział 10. Ocena stanu odżywienia
Rozdział 11. Układanie jadłospisów według zaleceń diety łatwo strawnej
Rozdział 12. Układanie jadłospisów według zaleceń diety ubogoenergetycznej
Rozdział 13. Układanie jadłospisów według zaleceń diety z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Rozdział 14. Znakowanie produktów spożywczych informacja żywieniowa

Komentarze czytelników

Top